Кремль іще не дійшов згоди щодо нового наступу на Україну – ЗМІ

Рашистські високопосадовці поки що не можуть дійти згоди щодо того, чи здійснювати новий військовий наступ в Україні найближчої зими.

Об этом сообщает Редакция


Про це журналістам у вівторок заявив високопосадовець Державного департаменту США на умовах анонімності, повідомляє The New York Times.


За словами американського посадовця, у найвищих військових колах Московщини тривають внутрішні дискусії про те, чи можуть кацапські військові здійснити новий наступ.


Посадовець сказав, що США спостерігають “суперечливі речі” в цих дискусіях: деякі чиновники наполягають на новому наступі, тоді як інші ставлять під сумнів, чи має Кремль потенціал для цього.


Представник Держдепу не уточнив, на основі яких розвідувальних даних США визначають характер обговорень вищого керівництва РФ, але додав, що наразі незрозуміло, до чого “призведуть їхні (Московщини) фактичні дії”.


BBC додає, що є ті, хто підтримує це рішення, але “є й інші, хто має реальні питання” щодо доцільності цього починання. Росіянам належить врахувати рішучість України продовжувати відвойовувати свою територію.


Крім того, США спостерігають “дуже значний” дефіцит боєприпасів у російських військ, а людей “кидають у бій” без навчання та злагодження, що обмежує ефективність атак. Все це “накладає обмеження” на російські плани, проте російська військова машина, як і раніше, велика, хоч і працює зі “страшними витратами”.


Нагадаємо, очільник Кремля Володимир Путін прилетів до Мінська 19 грудня для зустрічі з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.


Тим часом в Американському інституті вивчення війни повідомили, що збройні сили Білорусі навряд чи нападуть на Україну, попри оголошену самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком раптову перевірку бойової готовності військових.


Як відомо, 12 грудня у Білорусі розпочали переміщення російської військової техніки у межах так званого регіонального угруповання військ. Техніку переганяють ближче до кордону з Україною.


Того ж дня в Американському інституті вивчення війни повідомили, що зусилля Кремля, спрямовані на те, щоб змусити Білорусь підтримати наступальну кампанію Росії в Україні, є частиною довгострокових зусиль щодо зміцнення контролю над РБ, проте маловірогідно, що Лукашенко наважиться вдертися до нашої держави.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Инсайдер