На кордоні з Україною Білорусь створює підрозділи операторів ударних безпілотників

У Білорусі поблизу кордону з Україною створюються підрозділи операторів ударних безпілотників.

Об этом сообщает Криминал РУ


Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 9 листопада.


“Білорусь надалі підтримує збройну агресію РФ проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території республіки Білорусь”, – йдеться в повідомленні.


В Генштабі уточнили, що за попередньою інформацією, військовослужбовці 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади збройних сил республіки Білорусь у вигляді “братської” допомоги закупили для потреб особового складу 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії збройних сил Московщини до 100 комплектів індивідуальних аптечок, розвантажувальних жилетів та іншого екіпірування.


Окрім того, повідомили в Генштабі, у складі прикордонних військ Республіки Білорусь створюються підрозділи операторів ударних БпЛА.


Також зазначається, що білоруські правоохоронці органи посилили заходи з пошуку, виявлення та затримання громадян з проукраїнською позицією або тих, хто критикують владу чи кацапську так звану спеціальну військову операцію в Україні.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: News RU