У Росії стався вибух на газопроводі "Ямал-Європа"

вибух

У Ханти-Мансійському окрузі Росії стався вибух на магістральному газопроводі "Ямал-Європа", за попередніми даними, одна людина загинула, ще п’ятеро – постраждали .

"Займання сталося на нитці магістрального газопроводу "Ямал-Європа", що не діє, компанії "Газпром трансгаз Югорськ". Попередньо постраждали п’ятеро людей", – йдеться в повідомленні російського державного інформагентства ТАСС із посиланням на екстрені служби.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Югри Алєксєй Добровольскій, під час займання одна людина загинула..

Як пише Shot, на пошкодженій вибухом ділянці проводили ремонт. За даними каналу, двоє із п’яти потерпілих у важкому стані.

Газогін "Ямал-Європа" поєднує газові родовища півночі Західного Сибіру та Європу. Він прямує з Росії в Білорусь, а там поділяється на дві гілки. Одна йде в Польщу та Німеччину, інша – через Україну в Словаччину.

Останнім часом у Росії ставалися й інші вибухи на газогонах. Так, у середині лютого в Ярославській області внаслідок вибуху на магістральному газопроводі спалахнула пожежа. Наприкінці березня, у районі селища Пелим Свердловської області стався вибух на газопроводі на ділянці "Ямбург-Єлець 1".